۱۳۸۸ آبان ۱۵, جمعه

1-در هفته نامه ی دوچرخه ی این هفته(پنج شنبه 14 مهرماه) به مناسبت روز جهانی علم از چند علم ورز پرسش هایی شده بود.یکی از این علمورز ها هم من بودم.خوندنش برای خودم هم جالب بود .
2-پینر دیویس،فیزیولوژیست گیاهی و متخصص زیست سلولی گیاهی معتقد است فقط 1 درصد علم به معرفی چیز های جدیدی می انجامد و موضوعات جدیدی را نمایان می کند.اما هم زمان او معتقد است که همین 1 درصد چیز های جدید است که ما را شگفت زده می کند و دانشمندان را به پیش می برد. Source: Cornell University,
Department of Plant Biology
اما واقعا چه جادویی در علم نهفته است که ما را به آن علاقمند می کند و یا حتی در موارد ی بدون علاقمند بودن به آن مجبورمان می کند تا به آن بپردازیم .چه چیزی در علم وجود دارد که ما را به آن نیازمند می کند؟چرا باید علم بورزیم؟
علlعلم بیشتر از آنکه بدنه ی دانایی باشد ،روش دانایی است. یعنی آن چیزی است که باعث می شود ما بتوانیم دنیا را بشناسیم یا آنکه دنیا را بکاویم.روش دانایی و چگونگی کاوش دنیا را علم می نامیم و البته نا گفته پیداست که به دلایل متنوعی مثلا این که زنده بمانیم به علم نیاز داریم. اما دانش چه؟آیا بدون دانش هم می توانیم زنده بمانیم و همچنان زندگی خوبی داشته باشیم؟مثلا اگز شما فیزیک یا شیمی یا زیست شناسی و ... ندانید می توانید زندگی خوبی داشته باشید؟
بیایید یک هفته این مساله را به پرسش بگذاریم و به آن بیاندیشیم. همینجا هم به آن پاسخ دهیم.
دانش و علم.چرا به آنها می پردازیم؟

۳ نظر:

  1. سلام.من پیگیر پاسختون هستم.مدتی است که خودمم دارم روش فک می کنم، اما نتایجی که گرفتم از نظر خودم قابل قبول نیستند.

    پاسخحذف
  2. salam bar Pejman. soalhaye sakht sakht miporsiya. adamizadim dige. fozool tashrif darim khob. va bas ke nazok narenji va soosool hastim zood mongharez mishim agar hamin mokh ro rah nandazim. sorry for pinglish. man rooye in pc persian fonts nadram

    پاسخحذف
  3. یکی از ویژگی های مهم علم، روش جمع آوری اطلاعات و سنجش ارزش منابع اطلاعاتی است که در هر لحظه به ما هجوم می آورند. با آگاهی داشتن از رفتار یک پدیده می توان به درستی با نادرستی اخبار مربوطه (با بررسی دقیق نوشتاری/ساختاری متن) پی برد. یک مثال بارز این پدیده، زدن یا نزدن واکسن آنفولانزای A-H1N1 2009 است: بسیاری از مردم جهان با اتکا به منابعی همچون سایت youtube تصمیم به نزدن یا زدن این واکسن می گیرند!

    مسعود رفیعی

    پاسخحذف